Hopp til hovedinnhold
scaffold

Stillaskurs

Om kurset

Ved stillasmontering fra to meter plattformhøyde og oppover, stilles det krav om dokumentert opplæring. Vi holder stillaskurs innen teori, praksis og fallsikring, slik at du kan dokumentere at du er godkjent for monteringsjobber.

Nye regler for montering av stillas

Arbeids- og sosialdepartementet innførte i januar 2016 nye regler for stillasmontering. Tidligere var det kun krav om dokumentert opplæring for montering av stillas med høyde på 5 meter eller mer, men det er må innført krav til dokumentert opplæring for stillasmontering fra to meter plattformhøyde.

Dette betyr i klartekst at du må kunne dokumentere at du har gjennomført stillaskurs når du skal montere stillas som har to meter plattformhøyde eller mer.

I tillegg deles kravene til opplæring inn tre klasser. Kravene til de to laveste klassene er betydelig mindre omfattende enn til den høyeste klassen. Du kan lese mer om de nye forskriftene hos Arbeidstilsynet.

Inndelingen er som følger:

KlasseKrav teoriKrav praktisk øvelseKrav arbeidspraksis
Stillashøyde 2 – 5 m7,5 timer7,5 timerNei
Stillashøyde 5 – 9 mminst 15 timer15 timerNei
Alle stillashøyder, også over 9 m (stillasmontør)36 timer72 timerJa, 6 mnd

Granlund Kompetansesenter har gode kursledere som avholder de ønskede teori- og praksisdelene av kurset etter behov. Kurset blir arrangert i samarbeid med MyLift.

Ta kontakt om bedriftsinternt stillaskurs

Ta kontakt med oss for nærmere informasjon om når og hvor stillaskursene avholdes

Kontakt oss