HMS kurs | Granlund Kompetansesenter Hopp til hovedinnhold
HMS

HMS-kurs

Få en tryggere arbeidsplass: ta generelt kurs i HMS for bygg- og anleggsbransjen. Kurset blir ledet av sertifisert instruktør.

Kursdatoer HMS

Ta kontakt for for ønsket dato

Sted
Påmelding
Sted
HMS
Påmelding

Kursbeskrivelse

Generelt om HMS-kurset

Forkortelsen HMS sier det meste: Helse, Miljø, Sikkerhet: Å unngå ulykker og skader er både etisk riktig og bedriftsøkonomisk lønnsomt. Kostnadene ved å ikke å ta dette arbeidet på alvor er store og i mange tilfeller kan ikke verdien måles i kroner og øre. For hvordan og etter hvilken skala verdsetter man egentlig et tapt eller ødelagt liv?

Sikkerhetsopplæring

Sikkerhetsopplæring gir økt og nødvendig fokus på HMS på arbeidsplassen. Gjennom kursing hos en sertifisert instruktør med erfaring fra bransjen vil elevene få god, systematisk og oppdatert kunnskap selv om han eller hun har kjørt maskiner i mange år. Elever, som er nye i faget, vil få riktig fokus fra dag én.

Ansvar og dokumentasjon

Det er først den dagen det skjer en ulykke at en entrepenør vil kunne få vanskeligheter. Det første Arbeidstilsynet og politiet sjekker, er om arbeidstaker har fått nødvendig opplæring i bruk av utstyr og maskiner. Dette er lett å dokumentere når arbeidstakerne har kompetansebevis. Kompetansebeviset er en dokumentasjon på at han eller hun har fått slik opplæring.

Dersom det ikke kan dokumenteres at arbeidstaker har fått nødvendig opplæring, vil dette kunne føre til avkortning i en forsikringsutbetaling. Bøter fra myndighetene kan også forekomme. Det er arbeidsgivers ansvar at ansatte har fått riktig opplæring.

Kompetansebevis arbeidsvarsling og varme arbeider

Når det gjelder kurs innen arbeidsvarsling og varme arbeider, må kompetansebeviset fornyes hvert femte år. Det kreves ikke resertifisering ved andre kurs, men vi anbefaler likevel at bedrifter oppdaterer kunnskapene jevnlig enten med nye kurs eller med bedriftsinterne dager der HMS er tema. Granlund Kompetansesenter AS kan også være behjelpelig med repetisjonskurs.

Engasjement i bedriften

For å få tilstrekkelig oppmerksomhet rundt HMS i din bedrift, er det viktig at alle i bedriften er med og engasjerer seg i dette arbeidet. Dette oppnås med bl.a risikovurdering, SJA (Sikker Jobb-Analyse) og et velfungerende avvikssystem med UH-rapporteringer.

Vi anbefaler også at man holder seg oppdatert ved å bruke Arbeidstilsynets websider: Gå til Arbeidstilsynets sider om HMS.

Meld deg på i dag!

Hos oss får du praktisk og teoretisk opplæring for bygg- og anleggsbransjen. Sjekk ut vår kurskalender for sted, tider og oppmelding. Dersom det ikke satt opp et kurs i HMS i ditt område, kan du ta kontakt for en nærmere avtale.

Hvem passer kurset for?

Se hvem som har spesielt utbytte av kurset.

Pris

Se priser for dette kurset

Praktisk informasjon

Nyttig informasjon om kurset

Hvorfor velge Granlund som kursleverandør?

Gode grunner til å velge Granlund Kompetansesenter

Påmelding

Meld deg på kurset her

Ta kontakt for for ønsket dato

Sted
Påmelding
Sted
HMS
Påmelding

Vennligst ta kontakt for bedriftsinterne kurs. Vi benytter læremateriale som gjør at vi kan undervise på flere språk (norsk, engelsk, tysk, polsk, litauisk) og tilpasser kurset til din bedrift.