Om oss | Granlund Kompetansesenter Hopp til hovedinnhold

Om oss

Granlund Kompetansesenter AS er en kunnskaps- og opplæringsbedrift for bygg- og anleggsbransjen. Vi tilbyr praktisk og teoretisk opplæring. En integrert del av opplæringen, som fører til kompetansebevis, er HMS/KS (Helse, Miljø, Sikkerhet og KvalitetsSikring).

Kurs innenfor et bredt spekter

Vi tilbyr et bredt spekter av teori- og praksiskurs over hele landet. Kursene innebærer maskinførerkurs, kranføreropplæring og truckføreropplæring, lift, stillas– og fallsikring, arbeidsvarsling, varme arbeider og HMS. Hele oversikten over kursene, får du i vår kurskatalog. Meld deg på kurs direkte fra katalogen vår.

Klasseromskurs, kurs i bedriften og nettkurs

Vi tilbyr teoridelen av flere av våre kurs på en rekke plattformer:

 • Ordinære klasseromskurs ved vårt kurssenter på Dal og en rekke steder rundt om i landet.
 • Undervisning over nettet i sanntid med instruktør.
 • Nettkurs, der du selv bestemmer når og hvor det passer best å ta kurset.
 • Kurs i din bedrift etter avtale. Kontakt oss for en hyggelig prat om dette alternativet!

Opplæringssenter og maskinpark

Vi har et opplæringssenter på 400 mål, lokalisert på Dal ved Gardermoen. Her har vi undervisningslokale med PC-er og andre undervisningsverktøy, som simulator. Ved senteret har vi også en moderne maskinpark, der blant annet praksisopplæring for maskinføring foregår.

Dersom du trenger overnatting i forbindelse med kursene våre på Dal, får du som kursdeltaker hos oss en spesialpris hos Best Western Hotel Letohallen. Hotellet ligger kun noen få minutter fra øvingsområdet vårt.

Vi tilbyr også andre tjenester

 • Konsulenttjenester, der vi bistår med dokumentasjon, HMS/KS og gjennomføring av prosjekter. Integrert i prosjektarbeidet er arbeidsvarsling og risikovurdering. Det vil si at vi vurderer hva slags type kurs din bedrift trenger for å kunne tilfredsstille myndighetenes krav for å unngå skader og ulykker. Disse tjenestene skreddersys til den enkelte bedrifts behov. Ta kontakt i dag for en hyggelig prat om hvordan vi kan bistå din bedrift, organisasjon eller etat.
 • Utleie av maskiner og utstyr fra en moderne maskinpark.
 • Sakkyndig kontroll av maskiner

Visjoner for høy kvalitet

Vår visjon og forretningsidé er å formidle praktisk og teoretisk kunnskap av høy kvalitet. I all kontakt med oss skal du oppleve at vi er serviceinnstilte, tilgjengelige og fleksible.

Den faglige kvaliteten ivaretas på følgende måte:

 • Våre medarbeidere blir kontinuerlig oppdatert faglig og bransjemessig, og har høy kompetanse i faget.
 • Undervisningen kan gjennomføres på flere språk.
 • Læremidler og prøver finnes på flere språk.
 • Læremidler og prøver er tilpasset personer med lese- og skrivevansker.
 • Undervisningen benytter moderne hjelpemidler.
 • Tilgang til fint øvingsområde med moderne maskinpark.

Fagstoffet formidles på en forståelig måte slik at alle våre elever får målbart økt kunnskap. Kursdeltakernes læreutbytte måles gjennom utstedelse av bransjegodkjente kompetansebevis etter fullførte kurs med beståtte avsluttende prøver.

Historien til Granlund Kompetansesenter

Granlund Kompetansesenter AS ble startet av Tore Granlund i 1992. Han har mer enn 40 års erfaring fra bransjen og har drevet med opplæring i 30 år. Etterhvert har vi fått inn flere instruktører. I dag er vi ni medarbeidere i et ungt miljø. Vi ble utnevnt til Gasellebedrift (ekstern lenke) av Dagens Næringsliv i 2010, 2011 og 2012.

Vi er den bedriften i landet som har holdt på lengst med maskinførerkurs. Vi kjører nye maskinførerkurs ukentlig.

Fordi bedriften omfatter flere fagområder enn kun opplæring, byttet vi navn fra Granlund Opplæring AS til Granlund Kompetansesenter AS i 2012. Vi ønsket å ha med navnet «Granlund» videre, ettersom det har blitt et merkenavn.

Granlund Kompetansesenter AS er sertifisert som en opplærings- og kontrollbedrift av Kiwa (ekstern lenke), som er en av sju bedrifter i Samarbeidsgruppen for Sertifiseringsorganer (SGS)(ekstern lenke). Sertifiserte opplærings- og kontrollbedrifter må holde seg kontinuerlig oppdatert for å beholde sertifiseringene og disse må fornyes minimum hvert fjerde år. Vårt sertifikatnummer for opplæring er SO-087. Vårt sertifiseringsnummer som kontrollbedrift er SV-236.

Kompetanse- og deltakerbevis

Etter fullførte og beståtte kurs hos oss, får kursdeltakerne utstedt kompetanse- eller deltakerbevis. Kompetansebevisene utstedes gjennom den største og mest seriøse aktøren innen feltet, Sentralregisteret for Sikkerhetsopplæring (SFS) (ekstern lenke).

Granlund Kompetansesenter AS hovedkontor

 


Vis Granlund Kompetansesenters hovedkontor på et større kart

Granlund Kompetansesenter AS øvingsområde


Vis Granlund Kompetansesenters øvingsområde på et større kart

 
Dal-Praksis-Gravemaskin-alt2