Hopp til hovedinnhold

Om oss

Granlund Kompetansesenter AS er en kunnskaps- og opplæringsbedrift for bygg- og anleggsbransjen. Vi tilbyr praktisk og teoretisk opplæring. En integrert del av opplæringen, som fører til kompetansebevis, er HMS/KS (Helse, Miljø, Sikkerhet og KvalitetsSikring).

Kurs innenfor et bredt spekter

Vi tilbyr et bredt spekter av teori- og praksiskurs over hele landet. Kursene innebærer maskin-, kran- og truckføreropplæring, lift, stillas- og fallsikring, arbeidsvarsling, varme arbeider og HMS. Hele oversikten over kursene, får du i vår kurskatalog. Meld deg på kurs direkte fra katalogen vår.

Opplæringssenter og maskinpark

Vi har et opplæringssenter på 400 mål, lokalisert på Dal ved Gardermoen. Her har vi undervisningslokale med PC-er og andre undervisningsverktøy, som simulator. Ved senteret har vi også en moderne maskinpark, der blant annet praksisopplæring for maskinføring foregår.

Dersom du trenger overnatting i forbindelse med kursene våre på Dal, får du som kursdeltaker hos oss en spesialpris hos Best Western Hotel Letohallen. Hotellet ligger kun noen få minutter fra øvingsområdet vårt.

Vi tilbyr også andre tjenester
  • Konsulenttjenester, der vi bistår med dokumentasjon, HMS/KS og gjennomføring av prosjekter. Integrert i prosjektarbeidet er arbeidsvarsling og risikovurdering. Det vil si at vi vurderer hva slags type kurs din bedrift trenger for å kunne tilfredsstille myndighetenes krav for å unngå skader og ulykker. Disse tjenestene skreddersys til den enkelte bedrifts behov. Ta kontakt i dag for en hyggelig prat om hvordan vi kan bistå din bedrift, organisasjon eller etat.
  • Utleie av maskiner og utstyr fra en moderne maskinpark.
  • Sakkyndig kontroll av maskiner.
  • Takseringstjenester når det gjelder skade, samt bolig- og næringseiendommer.
Visjoner for høy kvalitet

Vår visjon og forretningsidé er å formidle praktisk og teoretisk kunnskap av høy kvalitet. I all kontakt med oss skal du oppleve at vi er serviceinnstilte, tilgjengelige og fleksible.

Den faglige kvaliteten ivaretas på følgende måte:

  • Våre medarbeidere blir kontinuerlig oppdatert faglig og bransjemessig, og har høy kompetanse i faget.
  • Undervisningen kan gjennomføres på flere språk.
  • Læremidler og prøver finnes på flere språk.
  • Læremidler og prøver er tilpasset personer med lese- og skrivevansker.
  • Undervisningen benytter moderne hjelpemidler.
  • Tilgang til fint øvingsområde med moderne maskinpark.

Fagstoffet formidles på en forståelig måte slik at alle våre elever får målbart økt kunnskap. Kursdeltakernes læreutbytte måles gjennom utstedelse av bransjegodkjente kompetansebevis etter fullførte kurs med beståtte avsluttende prøver.

Historien til Granlund Kompetansesenter

Granlund Kompetansesenter AS ble startet av Tore Granlund i 1992. Han har mer enn 40 års erfaring fra bransjen og har drevet med opplæring i over 25 år. Etterhvert har vi fått inn flere instruktører. I dag er vi ni medarbeidere i et ungt miljø. Vi ble utnevnt til Gasellebedrift av Dagens Næringsliv i 2010, 2011 og 2012.

Fordi bedriften omfatter flere fagområder enn kun opplæring, byttet vi navn fra Granlund Opplæring AS til Granlund Kompetansesenter AS i 2012. Vi ønsket å ha med navnet «Granlund» videre, ettersom det har blitt et merkenavn.

Granlund Kompetansesenter AS er medlem av bransjeorganisasjonen NOORSI (Norsk Organisasjon for Sikkerhetskompetanse). Vi er også sertifisert som en opplærings- og kontrollbedrift av ASAS Sertifisering AS, som igjen er en av sju bedrifter i Samarbeidsgruppen for Sertifiseringsorganer (SGS). Sertifiserte opplærings- og kontrollbedrifter må holde seg kontinuerlig oppdatert for å beholde sertifiseringene og disse må fornyes minimum hvert fjerde år.

Flere av våre medarbeidere sitter i sentrale posisjoner i aktuelle faglige organisasjoner.

Kompetanse- og deltakerbevis

Etter fullførte og beståtte kurs hos oss, får kursdeltakerne utstedt kompetanse- eller deltakerbevis. Kompetansebevisene utstedes gjennom den største og mest seriøse aktøren innen feltet, Sentralregisteret for Sikkerhetsopplæring (SFS).

Granlund Kompetansesenter AS hovedkontor
 


Vis Granlund Kompetansesenters hovedkontor på et større kart

Granlund Kompetansesenter AS øvingsområde


Vis Granlund Kompetansesenters øvingsområde på et større kart

Dal-Praksis-Gravemaskin-alt2